Workshop weekend voor geboortefotografen – feb 2024

Geschreven door Marjolein Roossien / Verwonder Fotografie

Ons eerste workshop weekend voor geboortefotografen had alles en nog zoveel meer. Wat hebben we samen enorm genoten van het weekend en wat heeft het voor de cursisten ontzettend veel gebracht. De eerste geboortes zijn al gefotografeerd binnen 2 maanden na het workshop weekend. Hoe fantastisch!

“Door het weekend heb ik zoveel beter leren kijken naar moment en omgeving. Ik heb met zoveel vertrouwen mijn eerste bevalling gefotografeerd. Onwijs dankbaar wat ik van jullie heb mogen leren. “

We ontmoeten elkaar in een prachtige B&B (het Weideland) nabij Zwolle. Een plek die gelijk voelde als een warme deken met warme cake en verse bloemen op tafel. Vrijdagavond stond in het teken van kennis maken met elkaar en het verwoorden van jouw WHY. Het was zo bijzonder dat de cursisten de veiligheid direct hebben gevoeld om persoonlijke levensverhalen te delen. De eerste tranen vloeiden dan ook al en dat gaf gelijk zoveel diepgang. Prachtig om te voelen!

Zaterdag stond in het teken van theorie en het fotograferen van een prachtige zwangere. Tijdens het fotograferen hebben we de verschillende settings en lichtomstandigheden opgezocht zoals we ook tegen kunnen komen tijdens een ‘echte’ bevalling. We hebben veel kwartjes horen vallen en nieuwe perspectieven geboren zien worden. Zo leuk!

Werkboek als houvast in jouw reis als geboortefotograaf

Tijdens het workshop weekend ontvangen de cursisten een uitgebreid werkboek als houvast voor hun reis als geboortefotograaf. In het werkboek is de belangrijkste theorie terug te lezen en wordt de basis gelegd voor een concreet plan om jezelf als geboortefotograaf in de wereld te zetten.

Hoe begin je als geboortefotograaf?

Zaterdagavond zijn we aan de slag gegaan met de moeilijke lichtomstandigheden die je tegen kunt komen als geboortefotograaf en hebben we onder het genot van een hapje en drankje lekker bij het kampvuur gezeten. Een fijne setting waar we laagdrempelig hebben gedeeld over onze eigen reis als geboortefotograaf met alle hobbels en hoogtepunten.

Ineens was het alweer zondag en na een stukje theorie kwamen er twee lieve gezinnetjes langs om opnieuw te gaan fotograferen. Immers heb je niet alleen een bolle buik bij een geboortereportage maar natuurlijk na de geboorte ook een kindje. Opnieuw een fijne manier om in verschillende settingen te oefenen met licht en standpunten.

Na een gezellige lunch zijn we in de middag aan de slag gegaan met een concreet plan om jezelf te ontwikkelen tot geboortefotograaf. Hoe zet je jezelf nou op de kaart? Hoe kom je aan je eerste klanten? Wat zijn de stappen die JIJ hebt te zetten?

Nadat we zondag na het diner afscheid van elkaar hebben genomen was het tijd om te integreren en in beweging te blijven. Met dat laatste zit het wel goed. Heel vroeg op maandagochtend is er namelijk al een bedrijfsnaam geboren en de energie binnen de groep blijft zo heerlijk hoog, verbindend en motiverend. Samen successen vieren, We Love It!

De eerste stappen tot geboortefotograaf zijn gezet

Nadat we zondag na het diner afscheid van elkaar hebben genomen was het tijd om te integreren en in beweging te blijven. Met dat laatste zit het wel goed. Heel vroeg op maandagochtend is er namelijk al een bedrijfsnaam geboren en de energie binnen de groep blijft zo heerlijk hoog, verbindend en motiverend. Samen successen vieren, We Love It!
Lijkt het jou ook tof om jezelf te gaan ontwikkelen als geboortefotograaf? Neem een kijkje op onze informatiepagina of stuur een mailtje naar info@kirstenmulderfotografie.nl
Meer informatie over de workshop
Terug naar blog
Copyright 2022 - 2024 Kirsten Mulder Fotografie - 
Webdesign by Waves & Woods
Privacyverklaring - Cookiestatement
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram