Geboorteshoot Siem // Culemborg

Een bevalling in een warm bad

Tijdens de zwangerschap van hun 4e kindje kwam ik in contact met Mirjam van Hypnobirthing Culemborg. Ik had haar een berichtje gestuurd omdat we dezelfde doelgroep hebben en allebei in Culemborg wonen. Tijdens ons contact vertelde ze dat ze nog op zoek was naar een geboortefotograaf om de bevalling van hun 4e kindje vast te leggen. Zo bijzonder hoe dingen soms samen komen!

We hebben in oktober eerst een gezinsshoot gedaan om te kijken of er een goede klik zou zijn. Al tijdens de shoot zei Mirjam dat ze mij graag bij de bevalling wilde hebben. Super tof!

In de maanden erna hielden we contact en in haar verlof hebben we nog een zwangerschapsshoot bij haar thuis gedaan.

Met precies 41 weken was het zo ver. In de ochtend waren de 1e tekenen van de bevalling en kwam haar moeder bij hun thuis. In de middag ben ik naar ze toe gegaan (ze woont op 300 meter van mijn huis) en zag ik inderdaad dat ze regelmatig weeën had. Toch zette het nog niet helemaal door. We zijn nog een rondje gaan wandelen terwijl haar man een appeltaart aan het bakken was. De andere kinderen waren lekker aan het spelen en aten pannenkoeken. Na het rondje wandelen ben ik weer even naar huis gegaan om te gaan eten. Na het eten bracht ik mijn kinderen naar bed en toen ging mijn telefoon. Go go go!

Toen ik aan kwam bij Mirjam was de sfeer heel anders. Ze zat vol in de weeën. Toen de vroedvrouw binnen kwam gaf ze haar een dikke knuffel en vrij snel daarna ging Mirjam in bad. Na een uurtje werd er in bad een prachtig, lief jongetje geboren: Siem!

Mijn eerste bad bevalling en wat is dat een bijzondere ervaring. Mirjam heeft het volledig zelf gedaan, ze pakte hem zelf uit het water en haalde hem rustig boven. En wat mij het meest is bij gebleven is dat ze op het moeilijkste moment (toen het hoofdje stond) begon ze te zingen voor haar zoontje. Zo ontroerend! Iedereen was er van onder de indruk. Dit jongetje is echt geboren in een warm bad.

Mirjam heeft zelf haar geboorteverhaal online gedeeld omdat ze graag haar positieve bevalervaring wilt delen. Er staan veel angstverhalen op internet maar gelukkig gaan een heleboel bevallingen ook goed en soepel en zijn er veel positieve ervaringen.

De ochtend na de geboorte ben ik langs geweest om de 1 e kennismaking met de grote broers vast te leggen en enkele weken later ben ik langs geweest voor een kraamtijdreportage.

Afgelopen zomer stond het gezin opnieuw voor mijn lens en heb ik ze vastgelegd tijdens een gezinsshoot in het park in Culemborg. Mooi om zo die groei mee te maken van een gezin van 5 naar 6. En zo bijzonder om dit vertrouwen te krijgen van de ouders.
Terug naar blog
Copyright 2022 - 2024 Kirsten Mulder Fotografie - 
Webdesign by Waves & Woods
Privacyverklaring - Cookiestatement
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram